Založ si blog

SOS – začíname

Práve dnes sme s priateľkou  uvažovali o základnej otázke ďalšieho spolužitia, t.j. ako prežiť v dôstojnosti ešte tých možno pár- či viacej rokov, čo nám pán boh mieni dopriať.

Otvorili sme si blog!!!

A moja priateľka  sa rozpísala. Takže vznikol náš nový blog. Názov blogu vznikol v priateľkinej krásnej hlavičke – Slobodné občianske slovo, no a ja som už len vytvoril skratku – SOS.

Vítajte!!!

Dávam  ale slovo  – či pomyselné pero svojej priateľke….

….

Nie som tu preto, aby so vyriešila všetky problémy dnešnej doby, povedala čo a ako. Som len obyčajný človek ako Vy. Nepáči sa mi ako naši „politici“ – politické strany zavádzajú a vyhovárajú sa. Som len malý „podnikateľ“ – SZČO, ktorý sa snaží prežiť v tomto štáte. Dnes vážne rozmýšľam nad otázkou, či to ešte skúšať a či nedajbože vyhlásiť – krach, t.j. navštíviť Úrad práce.

Doteraz som sa venovala finančnému poradenstvu. Ale čo dnes? Kolabuje daňová správa, kde denno-denne potrebujeme nejaké potvrdenie, nie len pre banky. Ako  ich dostať – keď sa to nedá? Tým pádom ako živnostníčka – podnikateľka nemám nárok na svoj príjem.

Ale odvody platiť musím, sociálka, zdravotná, dokonca aj ten berňák, čo si zahráva s mojimi nervami, ak mám odstáť frontu na potvrdenie o daňovej bezdĺžnosti pre mojich klientov. Nemám žiaden príjem!!!

Snažíte sa robiť niečo inšie – v rámci svojich síl a možností, teda čomu rozumiete. Nájdete si klienta, dohodnete seriózne podmienky …. ale zrazu!!! Čo to??? Pán podnikateľ Vám  oznámi nepríjemnú správu, Zmluvu s Vami ruší. A dôvod???

Ak chce pán podnikateľ dostať  dotáciu z eu-fondov, musí ísť cez „zaručené – či pochybné?“ agentúry garantujúce „biznis“. Môj oficiálny, daniam podliehajúci, transparentný príjem je v ri…..  ach, to by som bola moc oplzlá. Čo s tým? Pýtam sa a odpoveď? Viem, no neprezradím – musím tých blogov napísať viac, musím komunikovať a hlavne dostať spätnú väzbu –  a byť si istá, že to naozaj VIEM.

…. preto nekončím, práve naopak … budem ďalej publikovať … budem hľadať  odpovede, veď SOS  je nie len volanie o pomoc – je to aj skratka pre slobodný názor OBČANA …

… a o toto nám práve ide.

 

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1533x
Priemerná čítanosť článkov: 1533x

Autor blogu

Kategórie

Archív